İçeriğe geç

Imei Kaydı Yapınca Ne Olur

IMEI kaydı yapılınca ne olur?

Yurt dışından getirilen veya yurt dışında bulunan cihazların IMEI’sini e-devlet üzerinden kayıt ettirebilirsiniz. 120 gün içinde ülkenize dönmeli ve güncel IMEI kayıt ücretini ödemelisiniz. IMEI’yi kaydettirmemeniz durumunda yasal işlem başlatılacak ve cihaz devre dışı bırakılacaktır.

IMEI kayıt ettirdikten sonra ne yapılır?

Ücreti ödedikten sonra e-devlet kayıt işlemini son adıma kadar tamamlamanız gerekmektedir. Kayıt işlemi onaylandıktan sonra 8 haneli başvuru takip numarası bir yere kaydedilmelidir. Yolcunun getirdiği telefon kullanım izni ücretinin ödemesi kredi kartıyla ve banka havalesiyle yapılabilir.

Kayıtsız telefon 3 yıl sonra ne olur?

Lütfen, yurtdışında pasaportunuzla 3 yıl sonra başka bir cep telefonu için kayıt yaptırabileceğinizi unutmayın. Üç yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de farklı bir hatla kullanabilirsiniz.

IMEI kayıtlı ise ne yazar?

IMEI numarası; 15 haneden oluşan uluslararası benzersiz bir kimlik numarasıdır ve tam adı International Mobile Equipment Identity’dir. Cep telefonlarının güvenliğini sağlamak için her cep telefonu ayrı bir IMEI numarası ile üretilir.

1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?

Bu nedenle IMEI kaydına gereken özeni göstermek önemlidir. Yeni IMEI kayıt ücreti nedir? 2023 yılında telefon IMEI kayıt ücreti 2.000 732 TL’den 6.000 91 TL’ye önemli ölçüde artırılmıştır.

Sınırsız IMEI ATMA Kaç TL 2024?

IMEI kaydı için şu anda Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan ücretler dikkate alınır. 2024’teki mevcut IMEI kayıt ücreti 31’dir.

Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak. Yurt dışı cihazım açılmadı. 1 Ocak 2024

Ücretsiz IMEI kaydı nasıl yapılır?

YKN (Yabancı Kimlik Numarası) sahibi olan ve e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırma hakkına sahip 18 yaş üstü kişiler, PTT tarafından sağlanan e-devlet şifresini kullanarak e-devlet sistemi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

IMEI kaydı hat eşleştirme nedir?

BTK IMEI Hat Eşleştirme, mobil cihazların Türkiye’deki hücresel şebekelerde kullanılabilmesi için, cihazın IMEI numarasının bir hat ile eşleştirilmesi amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından gerçekleştirilen işlemdir.

IMEI kaydı yapılan telefon satılır mı?

Evet, yurtdışından gelen bir telefon, Türkiye’de kayıtlı sahibi tarafından 3 yıl kullanıldıktan sonra satılabilir. Bu süre zarfında, telefonun IMEI numarası kullanılarak kaydedilmesi gerekir.

IMEI süresi bitince telefon kapanır mı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararına göre, yurtdışından getirilen telefonların kullanım süresi dolduğunda cihaz otomatik olarak devre dışı kalacak. 120 gün boyunca kayıt yapılmazsa ve cihaz kapatılırsa, IMEI kayıt ücreti ödenerek cihaz tekrar açılabilecek.

Yurt dışından 2 telefon getirdikten sonra 1 defa IMEI kaydı yapılır mı?

HAYIR. Cihazınızı yalnızca 2 yılda bir kez kaydedebilirsiniz. Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI’sini nasıl kaydedebilirim? Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

Kalıcı IMEI nasıl anlaşılır?

Bu servis, mobil cihazınızın yasal olarak ithal edilip edilmediğini ve cihazınızın IMEI numarasını sorgulayarak kaybolup kaybolmadığını/çalınıp çalınmadığını öğrenmenizi sağlar. IMEI numaranızı, cihazınızın çevirici ekranında *#06# girerek bulabilirsiniz.

IMEI kaydı yaptırmazsam ne olur?

IMEI kaydı yapılmazsa, telefon 120 gün sonra şebekeden kaldırılır. Bu durumda cihaz yalnızca Wi-Fi üzerinden kullanılabilir. Kayıtlı olmayan telefonlar şebeke üzerinden arama yapamaz, mesaj gönderemez veya mobil veri kullanamaz. Kullanıcılar cihazlarını tekrar kullanabilmek için IMEI’lerini kaydetmelidir.

Hangi telefonlara IMEI atılır?

Yurt dışından satın alınan marka ve model ne olursa olsun, her telefonun Türkiye’de aktif olarak kullanılabilmesi için IMEI kaydı yaptırmak gerekmektedir. Her telefonda varsayılan olarak bulunan ve 15 haneli bir diziden oluşan IMEI numarası; faturada, telefon kutusunda ve cihazda yer almaktadır.

IMEI kaydı yaparken nelere dikkat edilmeli?

IMEI kayıt ücretlerini mobil bankacılık veya çevrimiçi olarak ödemek için kredi kartı da kullanılabilir. IMEI kayıt ücretini öderken hatırlamanız gerekenler: Başvuranın T.C. Kimlik Numarası ve kaydedilecek cihazın IMEI numarası ödeme sırasında verilmelidir.

IMEI numarası ile neler yapılabilir?

IMEI numarası ne için kullanılır? IMEI numaraları, kaybolan veya çalınan cihazları takip etme, kullanılmış telefonların orijinalliğini doğrulama ve satın alma işlemi yapmadan önce cihaz özelliklerini kontrol etme gibi çeşitli senaryolarda önemli bir rol oynar.

IMEI kaydı yapılan telefon ne zaman açılır?

12 saat içerisinde açılacaktır.

IMEI süresi dolan telefona ne olur?

Türkiye’de, yurtdışından getirilen cep telefonlarının yerel ağlarda kullanılabilmesi için bu IMEI numarasının kaydedilmesi gerekir. IMEI kaydı, cihazın yasal kullanımını sağlamak ve kaçakçılığı önlemek için önemlidir. Kayıtlı olmayan cihazlar belirli bir süre sonra yerel operatör ağlarında çalışmayı durduracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort